Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Srednjebosanskog kantona

Potvrđena optužnica protiv Vukoja Drage iz Kiseljaka

22.09.2020.

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona  podiglo je optužnicu protiv Vukoje Drage iz Kiseljaka zbog počinjenog krivičnog djela nasilničkog ponašanja, izazivanja opće opasnosti te oštećenja tuđe stvari.

Optuženom se stavlja na teret da je u mjestu Troska, općina Kreševo  dana 01.09.2019. godine u alkoholisanom stanju ugrozio građanski mir oštećenog V.F. tako što je istom upučivao pogrdne riječi psujući mu mater i prijeteće da će ga ubiti, da će razbiti vozilo njegovog brata kao i ostala vozila na parking prostoru, a potom je oštetio vozilo MUP SBK koje je službeno koristio oštećeni F.V. tako što je sjekirom polupao prednje vjetrobransko staklo, bočno staklo suvozača i zadnje vjetrobransko staklo, nakon čega je  u krugu ispred svoje porodične kuće repetirao pištolj te upućivo prijetnje ovlaštenim službenim licima Policijske uprave Kiseljak i pripadnicima specijalne jedinice Kiseljak i Policijske stanice Kreševo prijeteći da će ubiti F.V.i svako drugo lice koje mu pokuša uzeti pištolj, pri čemu je kretanjem kroz dvorište ispalio jedan hitac u pravcu podzide svoje porodične kuće čime je izazvao opasnost za život prisutnih ovlaštenih službenih lica Policijske uprave i Policijske stanice Kiseljak.

Optužnica je u cjelosti potvrđena od strane Općinskog suda u Kiseljaku.

Optužnicu možete preuzeti u pratećem dokumentu.

 

Poštovani predstavnici medija, molimo Vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe na koje se odnose vijesti i informacije iz Kantonalnog tužilaštva Travnik, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba.Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

optuznica

Prateće fotografije

Legal-01.jpg