• logo
 • osnovna stranica
 • Kantonalno tužilaštvo
  Srednjobosanskog kantona

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
 • Kontakt
 • Pomoć za korištenje web stranice
 • Pomoć za korištenje web stranice

  Pomoć za korištenje web stranice

  07.10.2010.

  Poštovani posjetitelji,

   

  Idejni tvorac ove stranica, kao i ostalih web stranica portala pravosudje.ba je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine. Ideja da ovakav tip stranica bude otvoren je potekla od namjere da se pristup informacijama sistematizuje i na što jednostavniji način približi javnosti.

  Stranice su isključivo informativne.

  Na ovom mjestu možete naći uputu kako se kretati unutar cijelog web portala, te najbolje iskoristiti informacije i podatke koje se nalaze na web stranicama. Odgovornost za tačnost informacija snosi tužilaštvo.

  Pristup informacijama koje su postavljene na ovoj web stranici omogućen je putem tri nivoa navigacije. Dva nivoa su horizontalna, a jedan je vertikalni.

  Osnovni je “glavni” (horizontalni) izbornik na vrhu strane strane i sive je boje. Ispod “glavnog” izbornika prelazite na uža područja. Sljedeći horizontalni nivo navigacije je crvene boje. Najniži nivo navigacije je vertikalni i on je sa podlogom plave boje.

  Ispod prva dva nivoa navigacije imate i informaciju o tome gdje se trenutno nalazite.

  Pojedinačno ćemo objasniti svaku kategoriju izbornika.

  Dokumenti na web stranici su html i/ili .doc. odnosno .pdf. formatu. Doc i pdf formati su formirani za skidanje sa web stranica (download). Za .pdf format potreban vam je program acrobat reader od 7.0 verzije. Za .doc Microsoft word ili neki tekst program.

  Preporučena rezolucija ekrana je 1024x768.

   

  Naslovnica

  Na naslovnici imate mogučnost odabira jezika/pisma prikazanih informacija.

  Obzirom da se nalaze na web stranici informacije koje se mogu dobiti samo na zahtjev, takav pristup možete imati logiranjem na stranicu  na način da klikom u gornjem desnom uglu naslovnice otvorite mogučnost logiranja, odnosno prijave za dodjeljivanje Korisničkog imena i Lozinke.

  Naslovnica se sastoji od šest grupa informacija, koje su raspoređene u dva reda sa tri kolone.

  Grupa Rijeć glavnog tužioca sadrži pozdravnu riječ glavnog kantonalnog tužioca kao izraz dobrodošlice i želje za što boljom međusobnom komunikacijom.

  Grupa Optužnice  sadrži podignute optužnice općeg i privrednog kriminaliteta, potvrđene od strane nadležnih sudova.

  Grupa Aktuelnosti obuhvata najaktuelnije informacije vezane za svakodnevne aktivnosti tužilaštva.

  Grupa Zakon o tužilaštvu   obuhvata tekst Zakona o kantonalnom tužilaštvu SBK/KSB Travnik.

  Grupa Često postavljana pitanja   prikazuje pitanja i odgovore koja su često postavljana tužilaštvu, a koja se odnose na rad tužilaštva ili druge aktivnosti tužilaštva.

   

  Rad tužilaštva

  Klikom na rad tužilaštva otvoriti će  vam se web stranica  sa određeniim kategorijama. Klikom na neku od kategorija možete dobiti informacije o organizaciji tužilaštva, o osnivanju tužilaštva, o statistici i o uposlenicima tužilaštva.

   

   

   

  Optužnice

  Unutar ove kategorije nalaze se  informacije o podignutim optužnicama ,  potvrđene od strane nadležnih sudova  i informacije o mjerama pritvora.

   

  Akti

  Ovdje možete pronaći informacije vezane za zakonsku regulativu, strateške dokumente i interne akte.

   

  Vaša pitanja

  Web stranica namjenjena je profesionalnoj zajednici, medijima i svim građanima Bosne i Hercegovine te se u okviru ove kategorije  prikazuju pitanja i odgovori koja su često postavljana tužilaštvu , a koja se odnose na rad tužilaštva ili druge aktivnosti tužilaštva te informacije vezano za podnošenje pritužbi.

   

  Odnosi s javnošću

  Ovdje se nalaze sve potrebne informacije  za komunikaciju sa medijima , kao i sa ostatkom građanstva, te galerija slika.

   

  Kontakt

  Ovdje možete  dobiti osnovne informacije za mogučnost kontakta sa tužilaštvom , zatim listu korisnih linkova kao i pomoć za korištenje web stranice.

  505 PREGLEDA
  • 1 - 1 / 1
  • 1