Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Srednjebosanskog kantona

Podignuta optužnica protiv Elvira Hasanovića zbog nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije

08.09.2020.

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv  Elvira Hasanović iz Travnika zbog toga što optuženi nije postupio po Rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove koje je donešeno na temelju Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a kojim rješenjem se optuženi stavlja pod zdravstveni nadzor i istom je zabranjeno kretanje van prostora boravka u trajanju od 14 dana, a što isti nije ispoštovao, te je od stane policijskih službenika zatečen van prostora boravka.

Elvir Hasanović  je optužen za krivično djelo Nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije“  iz čl.226  Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine za koje je propisana kazna zatvora  do jedne godine. Optužnica je potvrđena od strane  Općinskog suda u Travniku.

Optužnica možete preuzeti u pratećem dokumentu.

 Poštovani predstavnici medija, molimo Vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe na koje se odnose vijesti i informacije iz Kantonalnog tužilaštva Travnik, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba.Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

optuznica

Prateće fotografije

Legal-03.jpg