Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Srednjebosanskog kantona

Potvrđena optužnica protiv Mire Jozić zbog nepoštivanja prometnih propisa čime je prouzrokovao nanošenje teške tjelesne ozljede suvozaču

21.04.2021.

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona optužilo je Miru Jozić da se kao učesnik u prometu na putevima nije pridržavao prometnih propisa čime je prouzrokovao teške tjelesne ozljede jedne osobe,  tako što je dana 08.12.2020. godine, u mjestu Pajić Polje, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, upravljajući vozilom marke  Audi 80  poduzeo radnju uključivanja vozilom i skretanja lijevo u smjeru Gornjeg Vakufa/Uskoplja  a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može poduzeti bez opasnosti za druge  učesnike u prometu, te je  oduzeo  pravo prvenstva  pmv marke Mercedes kojim je upravljala T. I. uslijed čega je došlo do kontakta lijeve boćne strane vozila   Audi 80 sa  prednjom stranom vozila   Mercedes, uslijed kojeg udara je  suvozač S. J., u vozilu Audi 80, zadobila teške tjelesne ozljede.

Miro Jozić optužen je da je počinio   krivično  djelo  Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav  3.  vezi članom 332. stav  3.  Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optužnica je potvrđena od strane Općinskog suda Bugojno.


Poštovani predstavnici medija, molimo Vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe na koje se odnose vijesti i informacije iz Kantonalnog tužilaštva Travnik, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba.Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.   


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

optuznica

Prateće fotografije

Legal-10.jpg