Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Srednjebosanskog kantona

Potvrđena optužnica protiv Kubat Ivana zbog ucjene

14.04.2021.

Općinski sud u Kiseljaku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona kojom je Tužilaštvo optužilo Kubat Ivana da je počinio krivično djelo ucjene iz člana 296. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženi je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi iskoristio nepažnju oštećene L.V., te sa njenog mobitela, na svoj mobilni poslao slike na kojima je oštećena bez odjeće, da bi potom kasnije od iste tražio da mu pruži usluge seksa i da mu da   novac pod prijetnjom da će  ako tako ne postupi,  njene fotografije podijeliti na društvenim mrežama i među prijateljima, što  je, kada nije  postupila po njegovim zahtjevima i učinio, te svojim poznanicima A. K. i Ž. V., putem društvenih mreža,  poslao dvije fotografije oštećene, na kojima  je oštećena bez odjeće, nakon čega mu je  oštećena dana 12.01.2021.godine putem Western Union uplatila novčani iznos od 100,00 KM,  da bi potom  i  pored navedenoga postupka oštećene,  nastavio sa traženjem novca  zbog čega je oštećena događaj prijavila policiji.

Postupajući tužilac je u optužnici predložio da se od optuženog oduzme protupravno stečena imovinska korist u iznosu od 100,00 KM.

  

Poštovani predstavnici medija, molimo Vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe na koje se odnose vijesti i informacije iz Kantonalnog tužilaštva Travnik, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba.Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.   


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

optuznica

Prateće fotografije

Legal-04.jpg