Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Srednjebosanskog kantona

UVODNA RIJEČ GLAVNOG TUŽIOCA

05.11.2020.

Poštovani korisnici!

 

Dobro došli na službenu Internet stranicu Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva SBK/KSB Travnik.

 Kantonalno tužilaštvo/tužiteljstvo SBK/KSB Travnik je počelo sa radom 01.03.2004. godine i ono je samostalno državno tijelo koje u okvirima svoje nadležnosti poduzima mjere na efikasnom otkrivanju i gonjenju izvršilaca krivičnih djela.

 Pored primarnog prava i dužnosti otkrivanja i gonjenja izvršioca krivičnih djela iz nadležnosti ovog tužilaštva cilj nam je da pružimo adekvatnu zaštitu oštećenim i svjedocima u krivičnim postupcima te da ispoštujemo sva prava prijavljenih, osumnjičenih i optuženih lica u postupku.

 Tužilaštvo zasniva svoj rad na principima nezavisnosti, nepristrasnosti, jednakosti, transparentnosti, odgovornosti i profesionalizma zbog čega na ovaj način želimo da objektivno predstavimo rad tužilaštva i taj rad približimo građanima s jasnom porukom da će tužilaštvo na gore pomenutim principima i u okviru svoje nadležnosti pružiti zaštitu svim građanima, a izvršiocima krivičnih djela osigurati fer i pravičan postupak i suđenje.     

 Cijenimo da se otvorenim odnosom prema javnosti može značajno doprinijeti rastu povjerenja građana u rad ove institucije i pravosuđa BiH u cjelini, boljem upoznavanju učesnika u postupcima koje vodi ovo tužilaštvo o njihovim pravima i dužnostima te da će približiti građanima ulogu ove pravosudne institucije u pravnom sistemu i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

 Putem ove web stranice nastojat ćemo blagovremeno prikazivat važne informacije o radu ovog tužilaštva koje smatramo značajnim za javnost kako bi na taj način upoznali javnost o tim informacijama te medijima koji prate rad pravosuđa olakšali pristup informacijama u cilju brže i kvalitetnije komunikacije sa medijima i boljeg informisanja javnosti.

 Dakle, u cilju jačanja povjerenja građana u rad ove institucije i pravosuđa BiH u cjelini, bolje saradnje sa medijima koji prate rad pravosuđa i bržeg i kvalitetnijeg informisanja javnosti  želimo vam omogućiti da pratite naš rad i aktivnosti preko ove web stranice.

 

S poštovanjem,

 

 

                                                 GLAVNI KANTONALNI TUŽILAC/TUŽITELJ

                                                                     Mr. sci. Šemsudin Fuško


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

semsudin_fusko_velika.jpg